sâmbătă, 13 octombrie 2007

Euro 2008: România a învins Olanda

Selecţionata de fotbal a României a învins cu 1-0 echipa similară a Olandei şi a făcut un pas mare spre turneul final al Campionatului European din 2008.

Elevii lui Victor Piţurcă au trudit mai mult decât oricând împotriva unui adversar dificil şi pe o vreme câinoasă pentru a obţine o victorie mare care dublată de un succes în Luxemburg ar însemna calificarea la Euro 2008 în proporţie de 99 %.

Echipa noastră s-a distanţat în acest moment la cinci puncte de Bulgaria, practic principala adversară la calificare, şi cu o victorie în Luxemburg, România va avea opt puncte avans, situaţie în care ar fi ca şi calificată la turneul final.

În meciul cu Olanda, România a abordat practic aceeaşi tactică ca în meciul amical cu Spania disputat în urmă nu cu mult timp, jucătorii noştri abordând defensiv prima parte a jocului şi ofensiv actul al doilea.

În primele 45 de minute ale disputei de la Constanţa, Olanda a dominat, aproape copios în anumite momente, în timp ce România s-a apărat foarte mult şi a dat în dese rânduri semne că respinge cu greu ofensiva batavă.

Partea a doua a adus o echipă a României ceva mai preocupată de ofensivă, iar în minutul 71, stelistul Dorin Goian a marcat golul victoriei, fiind omul potrivit la momentul potrivit după executarea unei lovituri de colţ.

Olanda a avut o mare ocazie de a egala în ultimele secunde însă acelaşi Goian a respins de pe linia porţii şi în final meciul s-a încheiat cu victoria la limită a României, 1-0.

A fost prima victorie obţinută de echipă de seniori a României într-un meci cu reprezentativa similară a Olandei, victoriei venită după primul gol oficial marcat de români într-un meci cu Olanda.

Telefoanele Samsung i450, F330 şi F210 sosesc in Romania

Trei superbe telefoane Samsung (i450, F330 şi F210), fiecare cu un design aparte, dar reunite sub acelaşi steag “muzical”, vor fi disponibile pe piaţa europeană începând chiar din această lună.


Persoanele care adoră gadget-urile multimedia stilate ce ies din “tiparele clasice”, au mari şanse să cadă pradă performer-ului Samsung i450 cu dublă culisare (dual-slide), rotiţă de scroll senzitivă şi difuzoare Bang & Olufsen, mai ales ca preţul de 360 Euro este destul de accesibil.

Îl urmează îndeaproape (260 Euro) subţirelul F330 şi "contorsionistul” F210.

Concertul Pet Shop Boys, amanat

Evenimentul va avea loc pe 25 noiembrie, si nu pe 19 octombrie asa cum fusese programat, din cauza decesului managerului trupei, au anuntat organizatorii.
Britanicul Dainton Connel si-a pierdut viata saptamana trecuta intr-un accident de masina ce a avut loc la Moscova, dupa ce a plecat de la ziua de nastere a lui Chris Lowe, unul dintre membri formatiei.

Connel a manageriat trupa timp de aproape 20 de ani si a aparut in videoclipurile pieselor "So hard" si "Was it worth it?".

Grecia: Vestigiile de pe Acropole vor fi mutate


Free News ::  ::  :: Stire :: Grecia: Vestigiile de pe Acropole vor fi mutate

La Atena, totul e gata pentru o operaţiune fără precedent în ultimele două milenii şi jumătate.
O parte a vestigiilor de pe Acropole vor fi mutate, cu ajutorul unor macarale de mari dimensiuni, într-un nou muzeu. Este vorba de aproximativ 300 de statui şi blocuri sculptate, inclusiv celebrele Cariatide sau fragmente din friza principalului templu, Parthenonul.

Acest transfer gigantic, al cărui cost este estimat la 1,6 milioane de euro, începe duminică. Astăzi, însă, s-a desfăşurat o repetiţie generală, în prezenţa a zeci de arheologi, ingineri, conservatori şi tehnicieni.