sâmbătă, 13 octombrie 2007

Euro 2008: România a învins Olanda

Selecţionata de fotbal a României a învins cu 1-0 echipa similară a Olandei şi a făcut un pas mare spre turneul final al Campionatului European din 2008.

Elevii lui Victor Piţurcă au trudit mai mult decât oricând împotriva unui adversar dificil şi pe o vreme câinoasă pentru a obţine o victorie mare care dublată de un succes în Luxemburg ar însemna calificarea la Euro 2008 în proporţie de 99 %.

Echipa noastră s-a distanţat în acest moment la cinci puncte de Bulgaria, practic principala adversară la calificare, şi cu o victorie în Luxemburg, România va avea opt puncte avans, situaţie în care ar fi ca şi calificată la turneul final.

În meciul cu Olanda, România a abordat practic aceeaşi tactică ca în meciul amical cu Spania disputat în urmă nu cu mult timp, jucătorii noştri abordând defensiv prima parte a jocului şi ofensiv actul al doilea.

În primele 45 de minute ale disputei de la Constanţa, Olanda a dominat, aproape copios în anumite momente, în timp ce România s-a apărat foarte mult şi a dat în dese rânduri semne că respinge cu greu ofensiva batavă.

Partea a doua a adus o echipă a României ceva mai preocupată de ofensivă, iar în minutul 71, stelistul Dorin Goian a marcat golul victoriei, fiind omul potrivit la momentul potrivit după executarea unei lovituri de colţ.

Olanda a avut o mare ocazie de a egala în ultimele secunde însă acelaşi Goian a respins de pe linia porţii şi în final meciul s-a încheiat cu victoria la limită a României, 1-0.

A fost prima victorie obţinută de echipă de seniori a României într-un meci cu reprezentativa similară a Olandei, victoriei venită după primul gol oficial marcat de români într-un meci cu Olanda.

Niciun comentariu: